Connect with us

PUBG Mobile

Angel Bosskurr Reshuffle: “Pintu selalu terbuka kalau betul-betul bersedia”- Daddyhood

Published

on

Angel Bosskurr mengumumkan penukaran jadual pemainnya apabila Miss Farr, Reen dan Baby tidak lagi bersama mereka.

KUALA LUMPUR – “Pintu (Angel Bosskurr) selalu terbuka kalau betul-betul bersedia dan komited. Selamat maju jaya Miss Farr, Baby dan Reen.”

Itu ucapan ringkas pengurus Bosskurr Gaming (Bosskurr) Nureddy Nursal (Daddyhood) berhubung pengumuman pertukaran pemain Angel Bossskur yang melibatkan Miss Farr, Reen dan Baby pada tengah hari tadi.

“Pintu dan ruang selalu ada. Kalau komitmen boleh diberikan sebanyak 100 peratus untuk Bosskurr, kami akan berikan 200 peratus,” kata Daddyhood.

Pada pagi tadi, Angel Bosskurr mengumumkan penukaran jadual pemainnya apabila Miss Farr, Reen dan Baby tidak lagi bersama mereka.

Pengasas Angel Bosskurr, Sharina Richie berkata kriteria untuk menjadi sebahagian daripada Angel Bosskurr adalah lebih dari sekadar mempunyai skil dalam bermain e-sukan.

“Kami di Angel Bosskurr mahukan yang terbaik untuk semua. Selain skil dan corak permainan, kami juga mementingkan karakter dan perwatakan seseorang pemain.

“Kami juga sentiasa mengharapkan penglibatan wanita dalam e-sukan semakin terus maju dan berkembang. Oleh itu, kami percaya lebih banyak semangat positif diperlukan dari pemain untuk berkembang sebagai satu keluarga Angel Bosskurr dan Bosskurr.


“Kami mengucapkan selamat maju jaya bagi Miss Farr, Reen dan Baby. Mari terus memberi sokongan kepada satu sama lain sebagai satu keluarga dalam industri e-sukan,“ katanya.

Menerusi tiga kekosongan itu, Angel Bosskurr menerusi jurulatihnya Agus Rian kini sedang meninjau bakat-bakat baharu untuk pasukan kompetitif PUBG Mobile.

Sementara itu, Angel Bosskurr juga mengharapkan kepada orang ramai dan penggiat e-sukan supaya tidak menyebarkan sebarang ura-ura tidak rasmi.

Click to comment

Cuba komen sikit

Play Like A Girl

Queen of Sanhok, Aniss kini jurulatih NED Faita

Published

on

Skuad wanita PUBG Mobile NED Esports, NED Faita. - Foto NED Esports

KUALA LUMPUR – Pemain kompetitif PUBG Mobile Nor Izwani Zanian (Aniss) kini menjadi jurulatih bagi skuad wanita NED Esports, iaitu NED Faita.

Aniss yang sebelum ini merupakan kapten pasukan itu turut dikenali sebagai Queen of Sanhok dalam kalangann komuniti e-sukan.

Menerusi bimbingannya, NED Faita baru-baru ini mempamerkan skil yang memberangsangkan menerusi satu acara Scrimmage Ladies anjuran Dingoz Esports.

Dalam tiga pusingan yang diadakan, NED Faita memperoleh 3 Chicken Dinner.

Mereka yang memperoleh 95 mata secara keseluruhan hampir mencatatkan rekod jarak 40 mata dengan pasukan yang berada di tempat kedua iaitu Orange Hera yang memperoleh 56 mata.

Barisan utama NED Faita terdiri daripada: 

  • Nurkhairina binti mohd sukor (Iris) 
  • Fatin Aqilah binti Shuhaimi (Qila)
  • Nurizzati Binti Ibrahim (Babyy)
  • Farah Wahidah Mohd Azmi (Farah)
  • Noor Balqis Shabira Taj Madira (Pixie)

NED Esports merupakan antara pasukan PUBG Mobile yang sedang meningkat naik di Malaysia.

Ikuti perkembangan terkini NED Esports di Facebook dan Instagram pasukan itu.

Continue Reading

PUBG Mobile

Juara dunia, Bigetron RA akan kembali beraksi hujung minggu ini

Published

on

Bigetron RA akan turut serta dalam Kelayakan Profesional Liga Dunia Games 2020 yang akan berlangsung di Indonesia. - Foto fail

JUARA kejohanan dunia PUBG Mobile Club Open Musim Luruh 2019, Bigetron Red Aliens (RA) akan kembali beraksi dalam arena kompetitif pada hujung minggu ini.

Perkara itu diumum organisasi e-sukan Bigetron Esports dalam satu kenyataan ini.

Bigetron Esports berkata skuad divisyen PUBG Mobile mereka itu akan turut serta dalam Kelayakan Profesional Liga Dunia Games 2020.

Kejohanan yang akan bermula pada 11 Januari nanti, boleh ditonton secara langsung di YouTube Dunia Games.

Pada Disember lalu Bigetron RA muncul sebagai juara keseluruhan Grand Final Global PMCO Musim Luruh 2019 dan membawa pulang hadiah utama bernilai RM751,500 (AS$180,000) dan RM104,300 (AS$25,000) menerusi 5 Chicken Dinner.

Bigetron RA turut mengekalkan barisan pemain mereka yang terdiri daripada pasangan kembar,Made Bagas Pramudita (Zuxxy), Made Bagus Prabaswara (Luxxy) Muhammad Albi (Ryzen) dan Nizar Lugatio (MiCROBOY).

Pasukan Bigetron RA turut mendapatkan khidmat pemain profesional PUBG Mobile tanah air, Khairunnazri Masli (Boyka) sebagai jurulatih.

Continue Reading

PUBG Mobile

Bossned cari dua pemain PUBG yang berpengalaman

Published

on

Foto Instagram / @boss_nedd

KUALA LUMPUR – Pemilik pasukan e-sukan NED Esports, Nedim Sujak Nazri Aziz mengumumkan pihaknya sedang mencari dua pemain PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) pada malam tadi.

“Saya perlukan 2 pemain PUBG yang mempunyai pengalaman dalam kejohanan offline dan mempunyai rekod statistik dalam permainan yang baik.

“Hubungi saya menerusi mesej (di Instagram),” kata Nedim.

NED Esports merupakan antara pasukan PUBG Mobile yang sedang meningkat naik di Malaysia.

Antara pencapaian NED Esports adalah apabila tiga skuad NED Esports iaitu  N.E.D; Brotherhood, Emryzz, Asasino berjaya melayakkan diri ke Grand Final Selangor Cyber Games 2019 Grand Finals.

Mereka turut melakukan latihan mingguan bersama-sama pasukan PUBG Mobile tempatan lain di Facebook.

Ikuti perkembangan terkini NED Esports di Facebook dan Instagram pasukan itu.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!