Connect with us

PUBG Mobile

PMPL: Berhenti pertikai kemenangan Yoodo Gank, hentikan spekulasi – OnTheGo

Published

on

Pengurus Team Secret Malaysia, On The Go (gambar kecil) berkata, pemain-pemain Yoodo Gank tidak bersalah dalam isu ini. - Foto Facebook / PUBG Mobile / OnTheGo Productions

KUALA LUMPUR – Pengurus skuad PUBG Mobile Team Secret Malaysia Parthiban Petchayappen (OnTheGo) memohon orang ramai untuk tidak terus mempertikaikan kemenangan pasukan Yoodo Gank yang mendapat Anugerah Pasukan Terbaik (MVP) pada minggu pertama Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG).

OnTheGo berkata Yoodo Gank layak memenangi anugerah itu kerana prestasi mereka yang lebih baik selepas dinilai penganjur secara keseluruhan sama ada di dalam atau di luar permainan.

Jelasnya, keputusan penganjur, IO Esports adalah berdasarkan fakta dan merangkumi semua aspek yang perlu diteliti.

“IO Esports merupakan penganjur terbaik dalam negara. Mereka buat keputusan yang arif dan kami dari Team Secret 100 peratus menghormati keputusan itu.

“Bagi mereka yang mempertikaikan kemenangan Yoodo, hentikanlah. Mereka tidak bersalah dalam isu ini dan kesemua pemain Yoodo Gank adalah baik. 

“Penyokong Team Secret tolong berhenti mencemuh mereka,” kata OnTheGo dalam satu kenyataan di Facebook malam tadi.

PMPL: Yoodo Gank sebagai Team MVP? Ini sebabnya

OnTheGo berkata demikian sebagai satu reaksi kepada kekecohan yang berlaku dalam kalangan peminat yang mempersoalkan pemilihan Yoodo Gank sebagai meraih Pasukan Terbaik MVP pada minggu pertama.

Pada minggu pertama PMPL MY/SG pasukan Yoodo Gank berada di ranking ketiga untuk jumlah pengumpulan markah sebanyak 320 mata manakala Team Secret berada di ranking pertama ketika ini dengan kutipan 379 mata.

Namun begitu, Pengurus Projek bagi PMPL MY/SG Scott Ng sebelum ini berkata pemilihan Yoodo Gank sebagai Pasukan MVP adalah selepas mengambil kira beberapa faktor secara keseluruhan. 

“Pemilihan diundi oleh semua staf yang terlibat dalam kejohanan ini yang melibatkan kerjasama, kreativiti dan mutu persembahan sesebuah pasukan,” katanya ringkas kepada What’s The Meta Today.

Pada minggu lalu, Yooodo Gank telah  merekodkan jumlah kemusnahan sebanyak 26,482 mata, 134 mata bunuh, 9897 mata penyembuhan, 43 mata menyelamat, tempoh masa bertahan selama 41 jam dan 26 minit serta meraih Chicken Dinner sebanyak 4 kali.  

Menerusi rekod itu, ia menjadikan markah pencapaian terkumpul Yoodo Gank adalah sebanyak 67 mata pada minggu itu.

Selain itu, OnTheGo turut menyeru orang ramai untuk menghentikan spekulasi berkaitan punca kekalahan Team Secret untuk tidak memenangi Anugerah MVP adalah berikutan Muhammad Dhiya Ulhad (uHigh) meminum air kotak minuman coklat malt jenama Milo ketika penstriman langsung PMPL MY/SG dijalankan.

“Jangan salahkan uHigh. Milo dan Team Secret memang tiada kena mengena. Ini acara pertama kompetitif uHigh. Dia merupakan pemain yang sangat baik dan berkualiti.

“Pencapaian uHigh adalah pencapaian anda juga. Setiap hari, dia bertukus lumus untuk memberikan persembahan terbaik kepada anda.

“Meski dia tidak mengekspresikannya, namun setiap kata-kata semangat anda adalah bekalan tenaga untuk budak ini,” kata OnTheGo.

Pada minggu lalu uHigh turut dianugerahkan sebagai Pemain Terbaik (MVP) pada minggu pertama dengan rekod pencapaian secara keseluruhan 87.7 mata.

Lantaran itu, OnTheGo juga menyeru peminat untuk tidak memperkecilkan pasukan-pasukan PMPL yang lain.

OnTheGo berkata setiap pasukan melalui pelbagai kesukaran tersendiri dan berkerja keras untuk berada di PMPL.

“Kalau ada mana-mana penyokong Team Secret yang terlepas cakap dan melukai hati orang yang lain, saya seikhlas hati memohon maaf bagi pihak mereka.

“Team Secret Malaysia tidak bercakap apa-apa mengenai perkara ini kerana Yoodo Gank memang layak untuk menang Anugerah MVP Pasukan dan tidak perlu dipertikaikan. 

“Kami akan cuba sebaik mungkin minggu ini dan minggu hadapan serta mensasarkan objektif utama, untuk ke peringkat seterusnya,” tambahnya.

Berbaki lagi dua minggu, liga utama Malaysia dan Singapura itu kembali berlangsung pada hari ini pada jam 3 petang di Facebook PUBG Mobile.

PMPL MY/SG merupakan kejohanan rasmi PUBG Mobile bagi kedua-dua negara Malaysia dan Singapura.

Juara bagi PMPL akan dinobat sebagai pasukan PUBG Mobile yang terbaik di Malaysia dan Singapura. Juara juga bakal mendapat tempat ke Liga Dunia di slot Blok Timur.

Sementara itu 3 pasukan teratas PMPL ini akan bertanding di Final Asia Tenggara PMPL 2020.

Kejohanan liga ini menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM621,000 secara keseluruhan.

Click to comment

Cuba komen sikit

PUBG Mobile

PMPL MY/SG: Ranking terkini 3 April

Published

on

Team Secret hari ini mengutip 3 Chicken Dinner, sekali gus mencatat markah 130 mata secara keseluruhan pada hari ini. - Foto Team Secret.

KUALA LUMPUR – Perlawanan kumpulan A dan B Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) hari ini menyaksikan Team Secret MY kembali mendominasi carta.

Team Secret hari ini mengutip 3 Chicken Dinner dan mencatat markah 130 mata secara keseluruhan pada hari ini.

Menerusi kemenangan itu, Team Secret telah mengutip 12 Chicken Dinner dan sekali gus memotong Bapak Ah Esports di ranking pertama.

Perbezaan kedua-dua pasukan itu setakat ini adalah sebanyak 13 mata.

Sementara itu, EVOS VIP kini berada dalam keadaan genting apabila mereka berada di rangkin ke-14 hari ini dengan 523 mata.

Sejak minggu ketiga bermula secara talian, banyak pasukan yang berada di tangga 16 ke bawah memburu dan meraih Chicken Dinner yang akhirnya memperbaiki kedudukan mereka di dalam ranking PMPL MY/SG ketika ini.

Berikut adalah ranking terkini secara keseluruhan, setakat 3 April 9.30 malam

 1. Team Secret MY – 939 mata
 2. Bapak Ah Esports – 926 mata
 3. NED Brotherhood – 836 mata
 4. Yoodo Gank – 821 mata
 5. Bigetron MY – 742 mata
 6. Dingoz Esports – 690 mata
 7. Geek Fam – 672 mata
 8. Resurgence MY – 670 mata
 9. Last Survivor R2K – 626 mata
 10. TARA Proyecto X – 617 mata
 11. Team No Recoil – 609 mata
 12. Xpert MY – 584 mata
 13. Axis MPX – 541 mata
 14. EVOS VIP – 523 mata
 15. ESG Gaming – 519 mata
 16. FV Unbeatable Gaming – 519 mata
 17. Tone Wow Esports – 483 mata
 18. Team Bosskurr – 436 mata
 19. MRE Syndicate – 365 mata
 20. Steel Heart Esports – 331 mata
 21. Impunity SG – 314 mata
 22. DivinityEsports – 273 mata
 23. Traitor Esport – 271 mata
 24. Team H20 – 228 mata

Peringatan: Hanya kumpulan A & B sudah melalui 11 perlawanan manakala kumpulan C hanya melalui 10 perlawanan setakat hari ini.

Berikut adalah pembahagian 24 pasukan kepada 3 kumpulan :

Kumpulan A:

Bigetron Malaysia, Team Secret MY, Traitor Esports, DivinityEsport, TARA Proyecto X, Tone WoW Esport, Miss Rose Esports Syndicate, NED Brotherhood

Kumpulan B:

Bapak Ah Esports, FV Unbeatablle, Impunity Kage, Team H20, Resurgence, Dingoz, AXIS MPX, Team NoRecoil

Kumpulan C:

Geek Fam, EVOS VIP, Yoodo GANK, Steel Heart Esport, Team Bosskurr, Last Survivor R2K, ESG Gaming, XPERT MY Esport

Berbaki lagi dua hari perlawanan di peringkat liga, saingan sengit dijangka akan terus berlaku terutama bagi pasukan-pasukan yang mengejar kedudukan tangga ke-16.

Hanya 16 pasukan teratas layak ke Grand Final PMPL MY/SG.

PMPL MY/SG 2020 merupakan kejohanan rasmi PUBG Mobile bagi kedua-dua negara Malaysia dan Singapura.

Juara bagi PMPL MY/SG bakal mendapat peluang untuk beraksi di Liga Dunia menerusi Blok Timur.

Sementara itu 3 pasukan teratas Grand Final PMPL itu akan diberikan slot untuk bertanding di Final Asia Tenggara PMPL 2020.

Kejohanan liga ini menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM621,000 secara keseluruhan.

Continue Reading

PUBG Mobile

Blackout bukan alasan – Pengurus Resurgence

Published

on

AARON: Kami menyerahkan keputusan untuk melakukan perlawanan kepada pihak berkenaan dan Resurgence akan akur sahaja. - Foto Facebook / Aaron Chan

KUALA LUMPUR – Bekalan elektrik terputus bukan sebab pasukan Resurgence MY meminta perlawanan semula dalam Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) kata pengurusnya, Aaron Chan.

Aaron berkata permintaan untuk perlawanan semula itu adalah disebabkan masalah pepijat (bug).

“Bekalan elektrik terputus bukan alasannya dan ia berlaku selepas pepijat muncul. Masalah pepijat berlaku selepas salah seorang pemain kami mati.

“Bekalan elektrik terputus juga berlaku sebelum pusingan Erangel bermula dan setiap pemain menggunakan data di telefon untuk pusingan kelima.

“Kami menyerahkan keputusan itu kepada pihak berkenaan dan Resurgence akan akur sahaja,” kata Aaron dalam satu kenyataan hari ini.

Pusingan keempat PMPL MY/SG hari ini yang berlangsung di Sanhok mencetuskan sedikit kontroversi apabila ia dikatakan perlu dimainkan semula sejurus tamat perlawanan.

Pada pusingan itu menyaksikan Team Secret meraih Chicken Dinner.

Setakat ini, pihak penganjur masih belum memberi keputusan muktamad sama ada pusingan itu perlu diadakan semula atau tidak.

Sementara itu, Aaron berharap agar orang ramai tidak menyalahkan mana-mana pihak berhubung isu ini.

“Saya berharap anda tidak membuat spekulasi sebarangan dan jangan menyalahkan mana-mana pihak dalam isu ini,” kata Aaron.

Continue Reading

PUBG Mobile

PMPL MY/SG: Rematch masih dalam perbincangan – Penganjur

Published

on

Sama ada rematch atau tidak, perkara itu masih dalam siasatan penganjur. - Foto fail

KUALA LUMPUR – Perlawanan semula (rematch) bagi pusingan keempat hari ke-16 Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) yang berlangsung di peta Sanhok masih dalam peringkat perbincangan kata penganjur.

Pengurus Projek PMPL MY/SG Scott Ng berkata berkata keputusan untuk memuktamadkan sama ada perlu diadakan perlawanan semula atau tidak bukan satu perkara mudah.

“Kami mengambil serius mengenai perkara ini dan sedang melakukan siasatan,” katanya kepada What’s The Meta Today.

Sebelum ini, pusingan keempat itu mungkin perlu dimainkan semula berikutan masalah teknikal, kata pengulas PMPL MY/SG, Azrul Anwar (J Hunter).

“Ada pasukan yang memaklumkan ada pepijat (bug) dalam permainan, tetapi pusingan tadi telah dimainkan sehingga habis. 

“Setakat ini, masih belum ketahui apakah keputusan akhir (sama ada perlu rematch),” katanya dalam satu siaran langsung PMPL/MYSG pada petang tadi.

Pada pusingan tadi menyaksikan Team Secret meraih Chicken Dinner dan ia merupakan Chicken Dinner ke-11 bagi pasukan itu.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!