Connect with us

Mobile Legends

Mobile Legends, e-sukan, satukan dua jiwa Nusantara, Adam dan Puteri

Published

on

Penyatuan dua jiwa Nusantara antara Adam dan Puteri dalam satu majlis serba indah di Jember, Indonesia pada semalam. - Foto Adam Faiz

PENGULAS e-sukan tanah air, Adam Faiz Isa (Adam Spartanker) selamat melangsungkan perkahwinan dengan pilihan hati , Anggraeni Eka Puteri Boy Sebastian Dwi Prihartono (Puteri) dalam satu majlis serba indah di Jember, Indonesia pada semalam.

Adam yang juga seorang penghibur penstriman langsung (streamer) berkata kematangan, kejelitaan serta peribadi yang lemah lembut menjadi tarikan utama bagi Adam untuk menjadikan Puteri sebagai teman hidupnya.

“Dia sangat matang, menawan, pandai memasak dan yang paling penting Puteri main Mobile Legends!

“Kebetulan hero kegemaran Puteri adalah Odette dan hero kegemaran saya adalah Johnson!

“Walaupun Puteri lebih berusia daripada saya, tetapi kematangannya yang membuat saya sangat tertarik kepadanya dan saya bangga untuk menggelarkannya sebagai isteri saya sehingga ke hujung nyawa,” kata Adam kepada What’s The Meta.

“Kalau dah sayang”

Jelas Adam, jodoh Tuhan hadir dalam pelbagai bentuk, umur dan rupa.

“Pada zaman sekarang, tiada batas umur. Kalau sudah sayang, sayang sahaja.

“Kepada Puteri, terima kasih kerana telah menguruskan urusan pernikahan dan perkahwinan ini dari awal sehingga akhir. 

“Saya berharap percintaan kita dapat memberikan impak positif kepada dunia e-sukan dan membuktikan e-sukan tiada batasnya antara dua negara,” tambah Adam.

Jelas Adam lagi, dia mengharapkan supaya Puteri akan sentiasa bahagia bersamanya.

“Saya cintakan awak, Puteri!” kata Adam.

Mengulas detik pertama pertemuan, Adam berkata ia bermula pada kejohanan Piala Asia Tenggara Mobile Legends yang berlangsung pada Julai 2018 di Jakarta, Indonesia.

Jelas Adam, Puteri merupakan peminat pasukan organisasi e-sukan RRQ dan mengikuti liga Mobile Star League dengan rapat.

Menerusi liga itu, Puteri mengenali Adam sebagai pengulas e-sukan di Malaysia.

“Ketika saya sedang membeli Chatime di MSC, Puteri mengajak saya untuk mengambil gambar.

“Jika saya dan bersama rakan-rakan yang lain untuk pulang dan tidak ke Chatime, mungkin saya tidak menjadi suaminya hari ini,” kata Adam.

Gambar Adam dan Puteri pada 29 Julai 2018.

Adam atau senang dikenali sebagai Adam Spartanker merupakan salah satu pengulas e-sukan tanah air popular tanah air. Adam sebelum ini pernah mengulas untuk Liga Profesional Mobile Legends Malaysia dan Singapura.

Dia juga sering melakukan penstriman langsung bersama peminat-peminatnya menerusi laman Facebook, yang mempunyai 66,000 pengikut ketika ini.

Kami di What’s The Meta ingin mengucapkan tahniah atas kelangsungan perkahwinan yang sangat indah ini dan semoga sentiasa dipermudahkan urusan penyatuan dua jiwa ini sehingga akhir hayat!

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

MPL: Saya mahu Bosskurr buat comeback – Hangus

Published

on

Hangus mahu berikan yang terbaik untuk Team Bosskurr. - Foto Fial

KUALA LUMPUR – Jurulatih Team Bosskurr,  Muhammad Rifhan Mohd Rizal (Hangus) mengharapkan agar peranannya dapat membantu meningkatkan mutu persembahan dan prestasi pasukan itu dalam arena e-sukan Mobile Legends : Bang Bang (Mobile Legends).

Hangus yang mula bermula berkhidmat sebagai jurulatih dengan Team Bosskurr pada Rabu lalu berkata dia akan memberi tumpuan dalam memastikan anak-anaknya mendapat latihan yang cukup.

“Sekarang ini, saya mahu memastikan mereka dapat latihan yang cukup kerana masing-masing sudah mempunyai skil, tapi perlu diasah.

“Saya akan buat yang terbaik untuk Team Bosskurr terutama membantu dari segi corak permainan mereka.

“Saya memang minat dengan skil mereka cuma perlu lebih banyak kepelbagaian strategi,” kata Hangus.

BACA: Hangus kini jurulatih Bosskurr Gaming

Hangus memulakan kariernya dalam arena kompetitif pada 2017 dan terpilih untuk mewakili Malaysia untuk Piala Asia Tenggara bersama Fredo, HawkEye, Kuja, Rush dan Jepv menerusi Team Saiyan.

Pada tahun berikutnya, Hangus dan Kuja menyertai Liga Profesional (MPL) Malaysia dan Singapura Musim Pertama dengan pasukan Mystic Burden.

Bagi musim kedua, Hangus kembali bersama pasukan Traitor namun tidak melepasi ke pusingan playoff Grand Final.

Pada musim keempat, Hangus muncul sebagai satu peranan yang baru bertindak sebagai jurulatih bagi pasukan TODAK dan berjaya meraih tempat kedua pada musim itu.

Kini, dengan harapan yang baru Hangus dilihat mampu mengembalikan semangat Saiyan dalam pasukan Bosskurr untuk mempamerkan prestasi yang luar biasa bersama Jepv, Rush, Logan serta pemain-pemain yang bakal beri nafas baharu, Leixia dan Syno.

Continue Reading

Mobile Legends

MPL: TODAK kekalkan barisan pemain, Manity ganti Hangus

Published

on

Barisan pemain TODAK dikekalkan.

KUALA LUMPUR – Penyandang tempat ketiga Kejohanan Dunia Mobile Legends : Bang Bang (Mobile Legends), M1, Todak mengekalkan kesemua pemainnya yang bakal menyertai Liga Profesional (MPL) Malaysia dan Singapura Musim Kelima.

Dalam satu kenyataan baru-baru ini, penganjur turut mengumumkan posisi Muhamamad Rifhan Mohd Rizal (Hangus) sebagai jurulatih TODAK sebelum ini bakal digantikan dengan Nik Hafif Aiman Nik Hazlan (Manity).

BACA: Hangus kini jurulatih Bosskurr Gaming

Berikut adalah senarai pemain TODAK yang bakal bersaing dalam MPL Musim Kelima nanti:

 • Ciku
 • Eone
 • Lychee
 • Moon
 • Nenas
 • Xray

TODAK dilihat sebagai pasukan nombor satu Malaysia ketika ini apabila mengekalkan rekod dan prestasi yang baik sepanjang penubuhannya pada Mac 2019.

Pada MPL Musim Keempat, TODAK bermula diperingkat pusingan kelayakan dan mengungguli di peringkt Musim Liga.

Mereka juga berjaya mara ke playoff dan Grand Final meski tewas dalam satu pertarungan epik kepada EVOS SG.

TODAK turut layak ke kejohanan dunia selepas MPL Musim Keempat tamat. Mereka beraksi baik di peringkat kumpulan C dan berjaya meraih tempat ketiga terbaik dunia.

Kini, TODAK merupakan antara 5 pasukan Malaysia dan Singapura yang layak menerima jemputan terus ke MPL Musim kelima nanti.

Sementara itu, difahamkan pemain kompetitif dari Singapura, Ariff Iswandi dilihat bakal membantu TODAK dari segi peranan sebagai penganalisis.

 

Continue Reading

Mobile Legends

MPL: Barisan pemain Team Bosskur, Team Axis

Published

on

KUALA LUMPUR – Pengurus bagi organisasi e-sukan popular tanah air, Shopee Bosskurr, Nureddy Nursal (Daddyhood) hari ini mengumumkan barisan pemain utama bagi pasukan Team Bosskurr dan Team Axis yang akan menyertai Liga Profesional (MPL) Malaysia dan Singapura Musim Kelima.

Dalam satu pengumuman hari ini, Daddyhood mendedahkan pemain-pemain tersebut adalah: 

Team Bosskurr

 • Rush
 • Logan
 • Zaraki
 • Syno
 • 2ez4jepz
 • Leixia
 • Jurulatih : Hangus

Team Axis

 • Lacid 
 • Loong
 • Rynn
 • Evilx
 • Kaizer
 • Meepo
 • Pengurus: Laphel

Menerusi barisan pemain Bosskurr ini, penganjur MPL, Moonton dan eGG Network turut mengumukan Soloz, Penjahat, Gripex tidak akan bermain untuk Team Bosskur pada musim ini.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!