Connect with us

PUBG Mobile

PMCO: Tidak mahu siakan peluang, Erynn mahu bantu rakan, harumkan nama Malaysia

Published

on

ERYNN: Semua pemain mempunyai satu matlamat, iaitu menjadi juara dunia. Peluang macam ni tidak selalu datang, saya akan cuba bermain sebaik mungkin untuk mencapai impian ke peringkat global. - Foto Instagram / Erynn

MEMANG satu peluang di luar jangkaan bagi pengurus dan jurulatih pasukan PUBG Mobile tanah air Bapak Ah Esports (Bapak Ah), Izzat Abdul Aziz (Erynn) untuk beraksi sekali di kejohanan antarabangsa PMCO Fall Split Shanghai, China 2019.

Erynn berkata dia mempunyai matlamat yang sama seperti pemain PUBG Mobile lain, iaitu untuk menjadi juara dunia.

“Saya memang rasa sangat gembira. Pada mulanya saya ingatkan Boyka (Kapten AROV Esports) bergurau.

“Kemudian dia menerangkan apa yang terjadi dan saya meminta Boyka meminta persetujuan Master Ramen, pengasas pasukan Bapak Ah jika dibenarkan.

“Setelah membuat mengadakan perbincangan dan persetujuan dengan pihak terlibat, atas niat untuk membantu kawan dan semangat mahu mengharumkan nama Malaysia, saya menggantikan tempat Smokey.

“Semua pemain mempunyai satu matlamat, iaitu menjadi juara dunia. Peluang macam ni tidak selalu datang, saya akan cuba bermain sebaik mungkin untuk mencapai impian ke peringkat global,” katanya kepada What’s The Meta.

Semalam, penganjur PMCO Fall Split 2019 Shanghai China, VSPN dan Tencent secara rasmi membenarkan Erynn untuk menggantikan tempat pemain AROV Esports,Mohamad Umarul Hakimi (Smokey)  yang terpaksa pulang ke tanah air berikutan keadaan bapanya yang dilaporkan menghidapi kanser tahap 4.

Menurut pengurus AROV Esports, Danial Rusli Erynn akan bermain untuk AROV Esports bermula pada hari keenam pada minggu ketiga sehingga berakhirnya liga PMCO ini iaitu pada 13 Oktobor.

Ini merupakan kemunculan kedua Erynn di pentas Asia Tenggara ini apabila dia sebelum ini pernah beraksi untuk pasukan Junior Talent pada PMCO musim bunga Mei lalu.

Sementara itu, keadaan bapa Smokey berada dalam keadaan terkawal namun masih memerlukan pemantauan doktor.

Click to comment

Cuba komen sikit

Play Like A Girl

Queen of Sanhok, Aniss kini jurulatih NED Faita

Published

on

Skuad wanita PUBG Mobile NED Esports, NED Faita. - Foto NED Esports

KUALA LUMPUR – Pemain kompetitif PUBG Mobile Nor Izwani Zanian (Aniss) kini menjadi jurulatih bagi skuad wanita NED Esports, iaitu NED Faita.

Aniss yang sebelum ini merupakan kapten pasukan itu turut dikenali sebagai Queen of Sanhok dalam kalangann komuniti e-sukan.

Menerusi bimbingannya, NED Faita baru-baru ini mempamerkan skil yang memberangsangkan menerusi satu acara Scrimmage Ladies anjuran Dingoz Esports.

Dalam tiga pusingan yang diadakan, NED Faita memperoleh 3 Chicken Dinner.

Mereka yang memperoleh 95 mata secara keseluruhan hampir mencatatkan rekod jarak 40 mata dengan pasukan yang berada di tempat kedua iaitu Orange Hera yang memperoleh 56 mata.

Barisan utama NED Faita terdiri daripada: 

  • Nurkhairina binti mohd sukor (Iris) 
  • Fatin Aqilah binti Shuhaimi (Qila)
  • Nurizzati Binti Ibrahim (Babyy)
  • Farah Wahidah Mohd Azmi (Farah)
  • Noor Balqis Shabira Taj Madira (Pixie)

NED Esports merupakan antara pasukan PUBG Mobile yang sedang meningkat naik di Malaysia.

Ikuti perkembangan terkini NED Esports di Facebook dan Instagram pasukan itu.

Continue Reading

PUBG Mobile

Juara dunia, Bigetron RA akan kembali beraksi hujung minggu ini

Published

on

Bigetron RA akan turut serta dalam Kelayakan Profesional Liga Dunia Games 2020 yang akan berlangsung di Indonesia. - Foto fail

JUARA kejohanan dunia PUBG Mobile Club Open Musim Luruh 2019, Bigetron Red Aliens (RA) akan kembali beraksi dalam arena kompetitif pada hujung minggu ini.

Perkara itu diumum organisasi e-sukan Bigetron Esports dalam satu kenyataan ini.

Bigetron Esports berkata skuad divisyen PUBG Mobile mereka itu akan turut serta dalam Kelayakan Profesional Liga Dunia Games 2020.

Kejohanan yang akan bermula pada 11 Januari nanti, boleh ditonton secara langsung di YouTube Dunia Games.

Pada Disember lalu Bigetron RA muncul sebagai juara keseluruhan Grand Final Global PMCO Musim Luruh 2019 dan membawa pulang hadiah utama bernilai RM751,500 (AS$180,000) dan RM104,300 (AS$25,000) menerusi 5 Chicken Dinner.

Bigetron RA turut mengekalkan barisan pemain mereka yang terdiri daripada pasangan kembar,Made Bagas Pramudita (Zuxxy), Made Bagus Prabaswara (Luxxy) Muhammad Albi (Ryzen) dan Nizar Lugatio (MiCROBOY).

Pasukan Bigetron RA turut mendapatkan khidmat pemain profesional PUBG Mobile tanah air, Khairunnazri Masli (Boyka) sebagai jurulatih.

Continue Reading

PUBG Mobile

Bossned cari dua pemain PUBG yang berpengalaman

Published

on

Foto Instagram / @boss_nedd

KUALA LUMPUR – Pemilik pasukan e-sukan NED Esports, Nedim Sujak Nazri Aziz mengumumkan pihaknya sedang mencari dua pemain PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) pada malam tadi.

“Saya perlukan 2 pemain PUBG yang mempunyai pengalaman dalam kejohanan offline dan mempunyai rekod statistik dalam permainan yang baik.

“Hubungi saya menerusi mesej (di Instagram),” kata Nedim.

NED Esports merupakan antara pasukan PUBG Mobile yang sedang meningkat naik di Malaysia.

Antara pencapaian NED Esports adalah apabila tiga skuad NED Esports iaitu  N.E.D; Brotherhood, Emryzz, Asasino berjaya melayakkan diri ke Grand Final Selangor Cyber Games 2019 Grand Finals.

Mereka turut melakukan latihan mingguan bersama-sama pasukan PUBG Mobile tempatan lain di Facebook.

Ikuti perkembangan terkini NED Esports di Facebook dan Instagram pasukan itu.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!