Connect with us

PUBG Mobile

RedeagleX Gaming mohon maaf, akui terlalu seronok layan imaginasi

Published

on

Muhammad Nurirfan atau senang dikenali sebagai RedeagleX Gaming berkata dia mengesali dengan perkataan yang dituturkan dan tidak berniat untuk memerli pihak tentera. - Foto Facebook / RedeagleX Gaming

KUALA LUMPUR – Penghibur penstriman langsung Muhammad Nurirfan Mohamad memohon maaf berikutan satu tindakan gurauannya yang dilihat melampaui batas pada semalam.

Muhammad Nurirfan atau senang dikenali sebagai RedeagleX Gaming berkata dia mengesali dengan perkataan yang dituturkan dan tidak berniat untuk memerli pihak tentera.

“Saya tidak berniat untuk memerli dan mengejek mana-mana pihak terutama tentera.

“Saya mengakui kesilapan tersebut hanya kerana saya begitu seronok melayan imaginasi ketika melakukan penstriman langsung, sambil bermesra dengan penonton yang ada.

“Sebenarnya, saya tidak ada menyimpan perasaan marah atau tidak puas hati kepada pihak tentera di luar sana,” kata RedeagleX Gaming.

Dia berkata demikian dalam satu video permohonan maaf yang diterbitkan pada tengah hari Rabu.

Menurutnya, dia menyayangi pihak tentera yang telah banyak berbakti kepada negara dan menyedari lawak yang dikongsikannya memang keterlaluan.

“Saya sedar lawak saya memang keterlaluan bagi mereka yang tak pernah tengok penstriman langsung saya.

“Saya memohon maaf bagi mereka tak senang tengok. Saya harap tiada dendam yang disimpan.

“Saya juga telah memadamkan video itu untuk menjaga keharmonian semua,” tambahnya.

Dalam posting video di Facebook itu, RedeagleX Gaming turut bersertakan kapsyen permohonan maaf kepada pihak polis, Angkatan Tentera Malaysia dan warganet.

Baru-baru ini, RedeagleX Gaming menerima kritikan hebat dalam kalangan komuniti e-sukan kerana dilihat bergurau melampaui batas mengenai pihak tentara dalam memerangi COVID-19.

Dalam video penstriman langsung itu, RedeagleX Gaming sedang menceritakan ‘perbualannya’ dengan ‘seorang abang askar’.

Berikut adalah antara petikan ‘perbualan’ RedeangleX Gaming dalam video penstriman langsung itu :

“…Abang askar itu cakap, kau nak kena lempang dengan aku ke? Lepas tu aku cakap dekat abang askar tu, kau tak payah lempang-lempang aku. Sini aku lempang kau balik. Aku pun lempang abang askar itu. Lepas tu abang askar itu kata, serius lah?

“Aku cakap, sakit tak? Abang askar tu cakap, sakitlah. Aku tanya nak lagi tak. Abang askar tu cakap tak naklah. Okay abang, saya gerak dahulu. Nanti saya tampar-tampar abang lagi, abang diam.

Berikutan video itu, ada yang menyifatkan gurauan RedeagleX Gaming sangat keterlaluan memandangkan pihak tentera dan polis sedang bekerja kerasa sebagai barisan utama untuk memerangi COVID-19 ketika ini.

“Agak kurang ajar gurauan penghibur penstriman langsung ini. Bergurau ada hadnya. Anda masih budak-budak.

“Kenang sedikit jasa polis dan askar yang menjaga (negara) pada siang dan malam,” kata pengguna Facebook Mohamad Naili.

Selain bergelar seorang penghibur penstriman langsung, juga merupakan pemain kompetitif PUBG Mobile.

Click to comment

Cuba komen sikit

PUBG Mobile

PMPL MY/SG: Ranking terkini 3 April

Published

on

Team Secret hari ini mengutip 3 Chicken Dinner, sekali gus mencatat markah 130 mata secara keseluruhan pada hari ini. - Foto Team Secret.

KUALA LUMPUR – Perlawanan kumpulan A dan B Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) hari ini menyaksikan Team Secret MY kembali mendominasi carta.

Team Secret hari ini mengutip 3 Chicken Dinner dan mencatat markah 130 mata secara keseluruhan pada hari ini.

Menerusi kemenangan itu, Team Secret telah mengutip 12 Chicken Dinner dan sekali gus memotong Bapak Ah Esports di ranking pertama.

Perbezaan kedua-dua pasukan itu setakat ini adalah sebanyak 13 mata.

Sementara itu, EVOS VIP kini berada dalam keadaan genting apabila mereka berada di rangkin ke-14 hari ini dengan 523 mata.

Sejak minggu ketiga bermula secara talian, banyak pasukan yang berada di tangga 16 ke bawah memburu dan meraih Chicken Dinner yang akhirnya memperbaiki kedudukan mereka di dalam ranking PMPL MY/SG ketika ini.

Berikut adalah ranking terkini secara keseluruhan, setakat 3 April 9.30 malam

  1. Team Secret MY – 939 mata
  2. Bapak Ah Esports – 926 mata
  3. NED Brotherhood – 836 mata
  4. Yoodo Gank – 821 mata
  5. Bigetron MY – 742 mata
  6. Dingoz Esports – 690 mata
  7. Geek Fam – 672 mata
  8. Resurgence MY – 670 mata
  9. Last Survivor R2K – 626 mata
  10. TARA Proyecto X – 617 mata
  11. Team No Recoil – 609 mata
  12. Xpert MY – 584 mata
  13. Axis MPX – 541 mata
  14. EVOS VIP – 523 mata
  15. ESG Gaming – 519 mata
  16. FV Unbeatable Gaming – 519 mata
  17. Tone Wow Esports – 483 mata
  18. Team Bosskurr – 436 mata
  19. MRE Syndicate – 365 mata
  20. Steel Heart Esports – 331 mata
  21. Impunity SG – 314 mata
  22. DivinityEsports – 273 mata
  23. Traitor Esport – 271 mata
  24. Team H20 – 228 mata

Peringatan: Hanya kumpulan A & B sudah melalui 11 perlawanan manakala kumpulan C hanya melalui 10 perlawanan setakat hari ini.

Berikut adalah pembahagian 24 pasukan kepada 3 kumpulan :

Kumpulan A:

Bigetron Malaysia, Team Secret MY, Traitor Esports, DivinityEsport, TARA Proyecto X, Tone WoW Esport, Miss Rose Esports Syndicate, NED Brotherhood

Kumpulan B:

Bapak Ah Esports, FV Unbeatablle, Impunity Kage, Team H20, Resurgence, Dingoz, AXIS MPX, Team NoRecoil

Kumpulan C:

Geek Fam, EVOS VIP, Yoodo GANK, Steel Heart Esport, Team Bosskurr, Last Survivor R2K, ESG Gaming, XPERT MY Esport

Berbaki lagi dua hari perlawanan di peringkat liga, saingan sengit dijangka akan terus berlaku terutama bagi pasukan-pasukan yang mengejar kedudukan tangga ke-16.

Hanya 16 pasukan teratas layak ke Grand Final PMPL MY/SG.

PMPL MY/SG 2020 merupakan kejohanan rasmi PUBG Mobile bagi kedua-dua negara Malaysia dan Singapura.

Juara bagi PMPL MY/SG bakal mendapat peluang untuk beraksi di Liga Dunia menerusi Blok Timur.

Sementara itu 3 pasukan teratas Grand Final PMPL itu akan diberikan slot untuk bertanding di Final Asia Tenggara PMPL 2020.

Kejohanan liga ini menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM621,000 secara keseluruhan.

Continue Reading

PUBG Mobile

Blackout bukan alasan – Pengurus Resurgence

Published

on

AARON: Kami menyerahkan keputusan untuk melakukan perlawanan kepada pihak berkenaan dan Resurgence akan akur sahaja. - Foto Facebook / Aaron Chan

KUALA LUMPUR – Bekalan elektrik terputus bukan sebab pasukan Resurgence MY meminta perlawanan semula dalam Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) kata pengurusnya, Aaron Chan.

Aaron berkata permintaan untuk perlawanan semula itu adalah disebabkan masalah pepijat (bug).

“Bekalan elektrik terputus bukan alasannya dan ia berlaku selepas pepijat muncul. Masalah pepijat berlaku selepas salah seorang pemain kami mati.

“Bekalan elektrik terputus juga berlaku sebelum pusingan Erangel bermula dan setiap pemain menggunakan data di telefon untuk pusingan kelima.

“Kami menyerahkan keputusan itu kepada pihak berkenaan dan Resurgence akan akur sahaja,” kata Aaron dalam satu kenyataan hari ini.

Pusingan keempat PMPL MY/SG hari ini yang berlangsung di Sanhok mencetuskan sedikit kontroversi apabila ia dikatakan perlu dimainkan semula sejurus tamat perlawanan.

Pada pusingan itu menyaksikan Team Secret meraih Chicken Dinner.

Setakat ini, pihak penganjur masih belum memberi keputusan muktamad sama ada pusingan itu perlu diadakan semula atau tidak.

Sementara itu, Aaron berharap agar orang ramai tidak menyalahkan mana-mana pihak berhubung isu ini.

“Saya berharap anda tidak membuat spekulasi sebarangan dan jangan menyalahkan mana-mana pihak dalam isu ini,” kata Aaron.

Continue Reading

PUBG Mobile

PMPL MY/SG: Rematch masih dalam perbincangan – Penganjur

Published

on

Sama ada rematch atau tidak, perkara itu masih dalam siasatan penganjur. - Foto fail

KUALA LUMPUR – Perlawanan semula (rematch) bagi pusingan keempat hari ke-16 Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG) yang berlangsung di peta Sanhok masih dalam peringkat perbincangan kata penganjur.

Pengurus Projek PMPL MY/SG Scott Ng berkata berkata keputusan untuk memuktamadkan sama ada perlu diadakan perlawanan semula atau tidak bukan satu perkara mudah.

“Kami mengambil serius mengenai perkara ini dan sedang melakukan siasatan,” katanya kepada What’s The Meta Today.

Sebelum ini, pusingan keempat itu mungkin perlu dimainkan semula berikutan masalah teknikal, kata pengulas PMPL MY/SG, Azrul Anwar (J Hunter).

“Ada pasukan yang memaklumkan ada pepijat (bug) dalam permainan, tetapi pusingan tadi telah dimainkan sehingga habis. 

“Setakat ini, masih belum ketahui apakah keputusan akhir (sama ada perlu rematch),” katanya dalam satu siaran langsung PMPL/MYSG pada petang tadi.

Pada pusingan tadi menyaksikan Team Secret meraih Chicken Dinner dan ia merupakan Chicken Dinner ke-11 bagi pasukan itu.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!